FAQ

Vitt snus, all white eller “nicotine pouch”, har liknande innehåll som ett nikotintuggummi. Fördelarna är att helvitt snus ger dig en bättre nikotinleverans, diskretare användning och en mer snusliknande känsla.

om HELWIT

LÄS MER
Varför ska jag använda Helwit?

Vi jobbar tillsammans med världens duktigaste smakexperter, på så sätt har vi skapat en produkt som levererar intensiva, fräscha och naturliga smaker. Vi använder dessutom farmaceutiskt nikotin, som ger en behagligare nikotinleverans, med en mjukare smak utan bismak. Utöver det försöker vi bidra till en hållbar framtid. Exempelvis är vår dosa tillverkad med tallolja (som reducerar Co2-utsläppen från dostillverkningen med över 85%), vår produktion drivs av vattenkraftverket som ligger vägg i vägg med vår fabrik och dessutom klimatkompenserar vi genom vår samarbetspartner klimatkompensera.se.

Vad innehåller Helwit?

Helwit innehåller fyllnadsmedel, fuktighetsbevarande medel, vatten, farmaceutiskt nikotin, surhetsreglerande medel, salt, arom och sötningsmedel. Alla ingredienser som tillsätts är livsmedelsgodkända. Du kan alltid hitta den fullständiga ingrediensförteckningen för varje produkt på produktsidan eller på produktens bottenetikett.

Hur mycket sötningsmedel är det i era produkter?

Våra produkter innehåller max 3,8% sötningsmedel, de sötningsmedel vi använder är sukralos och mannitol.

Kan jag som diabetiker använda Helwit?

Helwit innehåller inte socker. Varken sötningsmedlet sukralos eller mannitol eller nikotinet i våra produkter ska påverka blodsockernivåerna, men vi rekommenderar att du rådfrågar din läkare innan du använder Helwit.

Hur lång är hållbarheten?

Hållbarheten på produkterna är ca 12 månader från produktionsdatumet. Du hittar bäst-före-datumet på bottenetiketten av dosan.

Blir produkten dålig när den passerat sitt bäst-före-datum?

Du kan utan problem använda våra produkter även om de passerat sitt bäst-före-datum. Det du kan uppleva är att smaken minskat något, men i övrigt kan du använda produkterna som vanligt.

Var tillverkas Helwit?

Helwit tillverkas i vår hållbara fabrik i Gransholm, utanför Växjö i Småland.

Kan Helwit missfärga mina tänder?

Helwit ska inte missfärga dina tänder, som vanligt snus ofta gör. Det går dock inte helt att utesluta en liten risk för väldigt små missfärgningar på tänder hos enskilda individer.

Hur ska dosan återvinnas?

Dosan är gjord av återvinningsbar plast, s.k. Polypropelen (PP) och ska sorteras som plast när du återvinner. Dessutom är dosan tillverkad med tallolja, som är helt fossilfri och reducerar CO2-utsläppen vid dostillverkningen med över 85%.

Kan jag återvinna nikotinportionerna?

Nikotinpåsarna ska slängas i ditt vanliga hushållsavfall. Pappret innehåller medel som inte är helt biologiskt nedbrytbart och kan därför inte återvinnas.

Vilken energikälla använder ni för att driva tillverkningen?

Vi är helt självförsörjande på el, genom vattenkraftverket som ligger vägg i vägg med vår tillverkning.

Hur länge varar en nikotinportion?

Konsumenter använder i snitt en nikotinportion i ca 30-40 minuter. Helwit varar längre än så, fortfarande med tydlig smak och nikotinleverans.

Var kommer ert nikotin ifrån?

Vi använder oss utav farmaceutiskt nikotin av högsta kvalité, som utvinns från tobaksblad.

Vad är farmaceutiskt nikotin?

Farmaceutiskt nikotin absorberas fortare av kroppen och ger en mer naturlig nikotinleverans, som mer liknar den från vanligt tobakssnus. Dessutom ger farmaceutiskt nikotin en mjukare smak utan bismak.

Om Tobaksfritt snus 

LÄS MER
Fördelar med tobaksfritt snus?

Den största fördelen med all white är att du helt utan tobak kan få din nikotinleverans. Att ta bort tobaken ökar också flexibiliteten och det är lättare att smaksätta produkten exakt på det sätt som konsumenten efterfrågar, då nikotinet och fyllnadsmedlet i sig är så gott som smaklöst. Kategorin attraherade från början mestadels snusare, men ökar idag snabbt i popularitet bland rökare. Du kan också använda tobaksfritt snus överallt, på ett helt annat sätt än cigaretter, rökförbudet har dessutom gjort det ännu svårare att konsumera cigaretter.

Är det säkert att använda tobaksfritt snus?

Nicotine Pouches, som det ibland kallas, innehåller just nikotin. Det är ett beroendeframkallande ämne och ska enbart användas av personer över 18 år. Du bör inte använda tobaksfritt snus om du inte idag använder andra nikotinprodukter, till exempel snus eller cigaretter. Du bör inte använda nikotinprodukter över huvud taget om du ammar eller är gravid, har högt blodtryck eller är allergisk. Nikotinprodukter med väldigt hög nikotinhalt eller som används i överdriven mängd, kan öka blodtrycket och hjärtrytmen.

Hur ska jag förvara tobaksfritt snus?

Det är inga problem att förvara produkten i rumstemperatur (helst under 25 grader). Den kan även förvaras i kyl eller frys, för de som föredrar en kall produkt.

Är det farligt om jag råkat svälja en portion?

Nikotinportioner är inte avsedda för förtäring. Nikotinet och de andra ingredienserna som finns i Helwit är dock inte skadliga för vuxna i små mängder, om du skulle råka svälja produkten.

Villkor och policys

LÄS MER
Hur lång är leveranstiden?

Snuset levereras normalt inom den förväntade leveranstiden, vilket i de flesta fall handlar om 1 – 3 arbetsdagar. Om du inte fått din beställning efter 4 arbetsdagar, kontakta vår kundservice på info@helwit.se. Läs mer i vår leveranspolicy

Kan jag ångra mitt köp?

När du som konsument handlar varor på internet har du vanligtvis 14 dagars ångerrätt enligt lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten gäller dock inte vid köp av produkter på helwit.se, eftersom alla dessa produkter är färskvaror med begränsad hållbarhetstid. Läs mer i våra allmänna villkor

HUR GÖR JAG OM JAG BEHÖVER REKLAMERA EN VARA?

Kontakta oss så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på Hemsidan (info@helwit.se). Läs mer om hur du reklamerar en vara i våra allmänna villkor.

Hur skickas min leverans?

Din leverans skickas fraktfritt via Postnord, direkt ner i din brevlåda. Är paketet för stort (vanligtvis vid beställningar av 13 dosor eller fler) levereras det utanför dörren eller så skickas det till närmsta utlämningsställe.

Kan jag spåra min leverans?

Vi rekommenderar att du laddar ner Postnords app. Där ligger alla dina beställningar och du kan enkelt spåra din leverans. 

Vilka betalningsalternativ finns?

I dagsläget erbjuder vi betalningslösningen Klarna Checkout V3. Genom Klarna erbjuder vi fakturabetalning, kortbetalning via Mastercard eller Visa och Klarnas egna betallösningar "Direkt", "Senare" och "Dela upp".

Vilken information lagrar ni om mig?
Varukorg
BLANDA HUR DU VILL